Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu hrflag

petak, 17. travnja 2015.

Prvi susret sa Slack Line-om

Prvi susret sa Slack Line-om.

 




Sigurno ste već primjetili neke čudake koji hodaju po traci negdje u obližnjem parku. Ta vježba je prava stvar za sve naše sposobnosti. Istovremeno vježbamo kondiciju, ravnotežu i izdržljivost, naravno pri tome koristimo mišiće cijelog tijela.

Potrebna nam je Slack line traka dužine oko 12m,širina oko 4-5cm. Marka nije bitna ali jedan od poznatijih proizvođača je Gibonn. Slack lako kupimo u Hervisu, Dekatlonu, Igloo sportu, naravno dostupni su i online.

Imamo opremu, idemo u park. Bitno je da pronađemo dva stabla razmaka oko 5-6 m. Pri postavljanju možemo zaštititi drvo sa spužvom ili krpom. Pri postavljanju slack zatežemo da ostane horizontalno i da je čvrsto napet. Bolje negdje na visini koljena tako da kada traku opteretimo nogom ostane u zraku 10-20 cm iznad podloge.

U početku ravnotežu održavamo uz pomoć ski ili nekih drvenih štapova. Pokušavamo održati ravnotežu na sredini trake i to na jednoj nozi. Bitno je da probamo par sekundi ostati bez da upotrijebimo štapove. Podjednako vježbamo lijevu i desnu nogu.


 treniranje na jednoj nozi, težište je na sredini

 Nakon 5 min vježbanja pokušamo održati ravnotežu sa  dvije noge na slacku. Koljena su blago pokrčena i međusobno se podupiru u sredini. Ruke raširene, laktovi iznad ili u visini ramena. Izmjenjujemo prednju i zadnju nogu vježbajući čisto održavanje ravnoteže na traci. Za početak možemo stajati možda nekoliko sekundi, ali bitno je ne odustajati. Svaki sljedeći dan naš centar za ravnotežu biti će bolji i uspjeti ćemo duže balansirati.





Nakon 3 do 4 dana po 10-15 min trebali bi uspjeti napraviti par koraka bez pomoći štapova.  A nakon tjedan ili dva možemo krenuti sa naprednim vježbama i slack postaviti na punu dužinu od oko 12 do 13 m.

Nema komentara:

Objavi komentar