Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu hrflag

nedjelja, 13. studenoga 2016.

Skijanje na Mölltaleru ili Meltalu kako se kaže po domaće :)

Najbliži glečer u Austriji udaljen svega tri i pol sata od Zagreba(mjesto Flattach u nizini) ima nam za ponuditi čisto dovoljno za ugodno skijaje već u listopadu, i naravno autoput nam je prakticki 90% puta. Inače na samom vrhu prije prave zime i prvog snijega otvorene su tri staze od 2800m do 3100m(jedna crvena i dvije plave). Na 2800 je i odlican i povoljan restoran u stilu studentske menze, gdje postoje i ormarići i tamo lako ostavimo neke dodatne stvari, torbu i slično. Od sredine studenog već su otvorene sve staze i postoji cisto dovoljno plavih staza za početne skijaše. Ostale detalje možete vidjeti u filmu.

Obično su bar dvije staze rezervirane za trening ski klubova dok je skroz desno plava staza uvjijek otvorena za turističke skijaše. Sama energija na skijalištu je odlična. Pogled nam se pruža na ostale vrhove od preko 3500m, a tu je u blizini i Grossglockner najviša planina u Austriji. Ako krećete ujutro na prvi vlak iz nizine, susresti ćete mnoge profesionalne ski timove iz cijelog svijeta. Dok na vlaku u 9 već nema nikakve gužve jer su svi već na planini.



Na stazama nema nikada gužve. Sresti ćete od powder frekova sa skijama debelim ko snowboard do super racera koji se drže samo tvrde staze. Prije odlaska potrebno je dobro provjeriti prognozu zbog česte magle, vjetra i snježnih mećava kada su uvjeti za skijanje ekstremni. Naravno uvjek ponjeti rezervnu odjeću jer se vrijeme često zna brzo promjeniti.
 Offpist od vrha pa na ogroman plato na lijevoj strani
 Predivno jezero
 Pogled sa vrha
 Neke staze su skroz rezervirane:)
Ogromno prostranstvo za off-piste naravno idealno za pokretanje lavine:)
Meni je to skijalište uvjek u srcu zbog toga što su na planini istinski ljubitelji skijanja i prirode. Tu nema luksuza, skupih restorana, trgovina i slično. Ali zato možemo sresti istinske sportaše, mlađe i starije. Naravno i naše hrvatske ekipe.


Skijalište je odlično za off-piste skijanje zbog bezbrojnih varijacija između uređenih ski staza, skakanja preko stijena i sl.Naravno oprez je nužan i sniježne lavine nisu rijetkost.

Dodatne statističke informacije, ski kartu skijališta i vrijeme možete provjeriti ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar